Η οικογένεια του εκλιπόντος Εισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια ζητεί την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα αίτια του θανάτου του αγαπημένου τους συζύγου και πατέρα.


Η οικογένεια του εκλιπόντος Εισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια ζητεί την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα αίτια του θανάτου του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα.

Δυστυχώς, ορισμένα από τα μέσα ενημέρωσης που ασχολήθηκαν με το θέμα και μετέδωσαν σχετικά δημοσιεύματα / ρεπορτάζ, βασιζόμενα σε ανακριβείς πληροφορίες και χωρίς να διασταυρώσουν τις πληροφορίες αυτές με την οικογένεια του εκλιπόντος, υποστήριξαν ότι αίτιο θανάτου υπήρξε η ερλιχίωση από δήγμα (τραύμα) μολυσμένου κρότωνα (τσιμπουριού), ασθένεια που εμφανίζεται κυρίως σε σκύλους αλλά και άλλα ζώα και είναι πλήρως ιάσιμη. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι η μόλυνση οφείλεται στον σκύλο της οικογένειας, ο οποίος δήθεν νοσούσε από ερλιχίωση.

Όπως αποδείχθηκε από τα αποτελέσματα έγκριτου κτηνιατρικού εργαστηρίου των Αθηνών, όπου εξετάσθηκε δείγμα αίματος του ασθενούς με τη μέθοδο PCR κατόπιν υποδείξεως των υπευθύνων λοιμωξιολόγων του Νοσοκομείου METROPOLITAN – δεδομένου ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο εργαστήριο για ανθρώπους, λόγω της ανυπαρξίας της ασθένειας στην πατρίδα μας, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα,σε ανθρώπους – ο εκλιπών ασθενής ήταν αρνητικός στην νόσο της ερλιχίωσης σκύλου (ερλίχεια canis). Στη συνέχεια απεστάλη δείγμα αίματος του οικόσιτου σκύλου μας στο αντίστοιχο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο Γουδί, κατόπιν υποδείξεως των υπεύθυνων λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου. Το αίμα του σκύλου εξετάσθηκε για ερλείχια canis και anaplasma (αναπλάσμωση) και βρέθηκε αρνητικό και στις δύο νόσους. 


κλικ για μεγέθυνση

 Αντίθετα, ο εκλιπών ασθενής βρέθηκε θετικός στην αναπλάσμωση, ασθένεια γενικά σπάνια σε σκύλους και πολύ περισσότερο σε ανθρώπους στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα. Το βέβαιο είναι ότι ουδέποτε είχε δηχθεί ο εκλιπών από κρότωνα και, συνεπώς, εξακολουθεί το αίτιο του θανάτου του απλώς να πιθανολογείται. Συνεπώς, ο σκύλος μας δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στον θάνατο του συζύγου και πατέρα μας Σωτήρη Μπάγια.

Εν κατακλείδι, ζητούμε από τα μέσα ενημέρωσης που μετέδωσαν το εν λόγω ανακριβές ρεπορτάζ να προβούν άμεσα σε προσήκουσα επανόρθωση, καθώς η προκληθείσα παραπληροφόρηση (η οποία μας μεταφέρεται καθημερινά από τον περίγυρό μας) σχετικά με τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ο οποίος εσφαλμένα αποδίδεται σε ένα «μέλος» της οικογένειάς μας, εντείνει έτι περαιτέρω την στενοχώρια και τον πόνο μας.

Η σύζυγος και τα παιδιά του Σωτήρη Μπάγια
Ευγενία Παπαγεωργίου
Ελεάνα Μπάγια
Δημήτρης Μπάγιας